Yüksek Müşteri Memnuniyeti

SVG

Yükselen Müşteri Satış Oranları

İhtiyaçlarınıza Özel Dökümanlar

E-Ticarette Offline Yedekleme Önemi

Tarih: 19.01.2021 02:25
Günden güne artan e-ticaret satış oranları ile ülkemizde e-ticarete olan ilgi pandemininde etkisi ile çok hızlı bir şekilde yükselmekte. Hem ülkemiz hemde dünya artan e-ticaret talepleri karşısında yoğun bir şekilde operasyonlarını sürdürmekte ve olağanüstü şartların etkisi ile birlikte çeşitli farklılıkları ortaya koymaya çalışmaktadır.

Özellikle e-ticaret firmalarının pandemi süreci ile birlikte artan sipariş sayıları için yaşadıkları en önemli sorun lojistik anlamında olmuştur. Köklü hizmet veren e-ticaret şirketleri bu anlamda müşteri memnuniyetlerini arttırmak ve artan maliyetleri düşürmek adına kargo şirketlerinin yanı sıra kendi lojistik alt yapılarınıda hızlı bir şekilde oluşturmaya başlamış ve müşterlerine daha hızlı ve güvenilir bir şekilde hizmet sunmak için çalışmalarını sürdürmektedirler. Bu şirketelerin öncüsü olarak Hepsiburada'nın Hepsijet ve Trendyol'un Trendyol Go servislerini örnek gösterebiliriz.

Firmaların bu denli önemsedikleri müşteri memnuniyeti aynı zamanda veri güvenliği içinde geçerlidir. Milyonlarca müşterinin önemli verilerinin saklandığı bu firmalar bir taraftanda veri hırsızlarınında odak noktası olmaktadır. Buna benzer bir durum geçtiğimiz yıl bebek sektöründe zincir mağaza olarak hizmet veren bir firmanın müşteri verilerinin çalınması ile yaşanmıştır. Sonrasında ise bir şekilde veriler tekrar alınarak sistem açılmıştır.

Burada önemli olan verilerin hem çalınmasını engellemek hemde çalınması gibi bir durumda müşteri verilerinin şifrelenerek erişilemez hale gelmesi gibi bir duruma karşı güncel yedeklerin depomuzda yer almasını sağlamaktır.

E-Ticaret verilerini bu sebeple online olarak sunucu üzerinde saklamak tek başına yeterli bir güvenlik önlemi değildir. Bu yedeklerin sunucuya erişim sağlayan saldırgan tarafından silinmesi veya şifrelenmesi mümkündür. Bu yüzden online yedeklemenin yanı sıra offline yedekleme hizmetide belirli ölçülerde gerçekleştirilmelidir. Örneğin günlük olarak online yedekleme alırken haftalık olarak offline yedekleme işlemide gerçekleştirip alınan bu yedekleri soğuk depoda saklamak firmanıza ve müşterilerinize ait bu verilerin güvenliği için size ek bir rahatlık oluşturacaktır. Herhangi bir durumda online yedekleriniz silinir veya şifrelenir ve siz bu verilere ulaşamaz hale gelirseniz, son tutulan offline yedekler üzerinden sisteminizi tekrar erişime açmanız mümkün olabilecektir. Aksi halde sadece online yedekleme ile verilerinizi sakladığınızda silinmesi veya şifrelenmesi halinde sisteminizi tekrar aktif hale getirmeniz pek olası bir durum değildir.

Bu sebeple e-ticaret hizmeti alırken hem online yedekleme hemde offline yedekleme hususlarına tüm e-ticaret firmalarının önemle dikkat etmesi gerekmektedir.

 

Demomuzu incelemek ister misiniz?

Yazılımlarımıza ait demoyu incelemeye aşağıdaki formu doldurarak başlayabilirsiniz.

Demoyu İncele!
Yükleniyor...